AMSTERDAM - De behandeling van de moordzaak van Joran van der Sloot in Peru is uitgesteld.

Van der Sloot had geen advocaat om zich te verdedigen bij een eerste hoorzitting die woensdag gepland stond, nadat zijn advocaat vorige week opstapte.

De zitting is volgens berichten verplaatst naar volgende week dinsdag. Vorige week werd bekend dat Van der Sloot en zijn advocaat uit elkaar waren gegaan.

Ze zouden het oneens zijn geweest over betalingen en de te voeren verdediging. Advocaat Maximo Altez vond dat de Nederlander de moord op de 21-jarige Stephany Flores moet bekennen in ruil voor een lagere straf, maar dat wil Van der Sloot niet.

Videobeelden

Op de zitting zou woensdag de vader van het slachtoffer videobeelden te zien krijgen uit het hotel in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar zijn dochter vorig jaar mei omkwam.

Van der Sloot zit sinds juni vorig jaar vast in de beruchte Miguel Castro Castro gevangenis. Hij kan tot 35 jaar cel krijgen als hij wordt veroordeeld voor roofmoord. Bij een bekentenis en een veroordeling voor doodslag is vijf jaar cel de maximale straf.

Geknakt

De vader van Stephany Flores Ramírez die vorig jaar in Lima door de Nederlander Joran van der Sloot zou zijn vermoord, Ricardo Flores Chipoco, is naar eigen zeggen '' geknakt'' bij het zien van Van der Sloot.

Flores zag woensdag de verdachte voor eerst in levende lijve tijdens een hoorzitting ter voorbereiding van het proces. De vader moest onder meer eigendommen van zijn dochter identificeren die zijn aangetroffen bij de verdachte.

''Het was voor het eerst dat ik hem zag, hij is erg dik. (..) Ik kon er niet tegen samen met deze man te zijn. Het meeste pijn deed mij hem fysiek te aanschouwen, hij zag er gezonder uit dan eerst, terwijl mijn dochter...'' De geëmotioneerde Flores deed volgens de krant El Comercio een beroep op de autoriteiten om de privileges van Van der Sloot af te nemen.

Flores stelde dat hij had vernomen dat Van der Sloot zaken doet vanuit zijn cel. Een raadsman van Flores, José Alvarez, heeft gezegd dat Van der Sloot in de gevangenis onder meer frisdranken verkoopt.

Roofmoord

Flores beklemtoonde ook dat zal worden aangetoond dat Van der Sloot roofmoord pleegde en niet in een opwelling de 21-jarige Stephany om het leven bracht. Op roofmoord kan levenslange gevangenisstraf staan.