AUSTIN - Inwoners van de Amerikaanse staat Texas hoorden dinsdagavond geruchten over een mogelijk massagraf in het oosten van de staat. Maar de tips die de politie van een helderziende had gekregen bleken niet te kloppen.

''Er is geen plaats delict'', zei een rechter uit Liberty County. De tipgever wordt mogelijk vervolgd voor het doorgeven van een valse melding.

De politie nam de tips serieus omdat de helderziende aangaf dat er kinderlijken in de tuin zouden liggen, aldus een politiewoordvoerder.

De eigenaar van het huis, een vrachtwagenchauffeur op reis, liet weten geschokt te zijn door de ophef.

Paniek

''Ontdekken dat de politie in mijn tuin zoekt naar lijken? Daar raak ik een beetje van in paniek. Ik heb niemand vermoord'', zei Joe Bankson tegen de plaatselijke krant Houston Chronicle.

Stank op het erf was niet afkomstig van lijken, maar van rottend afval. Bloedvlekken op de veranda kwamen van de zelfmoordpoging van een ex-schoonzoon, aldus Bankson.

Lokale media hadden eerder gemeld dat er 25 tot 30 lichamen waren gevonden in de tuin van een huis in Liberty County. Bij enkele stoffelijke overschotten zouden de ledematen zijn verwijderd en er zouden bloedsporen zijn gevonden.

Skynews

Het nieuws werd eerst als een vasstaand feit gebracht, maar later meldde Skynews al dat de lokale politie de vondst van de lichamen niet wil bevestigen. Wel zou er onderzoek worden gedaan na een tip, aldus de Amerikaanse nieuwszender.

Het huis, waar onderzoek werd gedaan, ligt in het plattelandsgebied ten noordoosten van de miljoenenstad Houston.

Melding massagraf Texas