BELGRADO - Uit alle delen van de wereld sturen geëmigreerde Serviërs geld voor de verdediging van de Bosnisch-Servische oud-generaal Ratko Mladic. Dat vertelde advocaat Milos Saljic van de familie van Mladic dinsdag in Belgrado tegen de krant Politika.

Dat vertelde advocaat Milos Saljic van de familie van Mladic dinsdag in Belgrado tegen de krant Politika.

De voormalige commandant van het Bosnisch-Servische leger, die beschuldigd wordt van oorlogsmisdaden, zit in de detentieruimte van het Joegoslavië-Tribunaal in de Scheveningse strafgevangenis. Hij werd een week geleden door Servië aan het tribunaal uitgeleverd.

Volgens de advocaat heeft de regering van de Republika Srpska, een van de twee entiteiten waar Bosnië uit bestaat, toegezegd financieel aan de verdediging van Mladic te zullen bijdragen.

Gezondheid

Saljic vertelde ook dat de gezondheid van de 69-jarige Mladic, die onder meer lijdt aan de gevolgen van twee beroertes, is vooruitgegaan nu hij van het gevangenisziekenhuis naar de gevangenis zelf is overgebracht.

Daar wordt hij nog enkele dagen geïsoleerd gehouden van de andere gevangenen.

Karadzic

Mladic hoopt binnenkort echter enkele van zijn medestrijders te ontmoeten die al langer gevangen zitten, aldus de advocaat.

Dat zijn met name enkele ex-generaals en oud-president Radovan Karadzic van de Republika Srpska.