TUNIS - In een dag tijd zijn meer dan 6800 mensen gevlucht uit Libië en aangekomen in Tunesië. Dat meldde het Tunesische ministerie van Defensie dinsdag. Ongeveer 500 families zijn ondergebracht in een opvangkamp nabij de stad Tataouine.

Tunesië heeft al meer dan 70.000 Libiërs opgevangen, sinds het begin van het verzet tegen dictator Muammar Kaddafi in februari.

De NAVO heeft de luchtaanvallen op Libië dinsdag opgevoerd. Vooral de hoofdstad Tripoli ligt zwaar onder vuur.

Volgens een woordvoerder hebben de bombardementen zeker 32 mensenlevens geëist. Gevechtsvliegtuigen die laag boven de Libische hoofdstad vlogen voerden zeker 60 aanvallen uit, aldus de zegsman.

Volgens waarnemers in de stad behoorden de bombardementen tot de hevigste op Tripoli sinds Westerse mogendheden in maart een serie aanvallen zijn begonnen.

De NAVO zegt pas te stoppen met de luchtaanvallen als de Libische leider Muammar Kaddafi is vertrokken.

Kaddafi

Kaddafi liet gelijk van zich horen. De staatsradio zond een fragment uit waarin de leider te horen was.

Hij zei onder meer zich tot zijn dood te zullen verzetten. Hij riep de bevolking op naar zijn hoofdkwartier te komen. Dat is regelmatig doelwit van de gevechtsvliegtuigen van de NAVO.

''Ondanks de bombardementen, zullen we ons nooit overgeven'', aldus Kaddafi. ''Ik bevind me nabij de bombardementen en verzet me nog steeds. Heb geen angst, ga voorwaarts, voorwaarts.''

Profiel Libië

Alles over de onrust de in het Midden-Oosten