TRIPOLI - Medewerkers van de Libische leider Muammar Kaddafi hebben zondag een gewond kind laten zien aan buitenlandse media dat volgens hen slachtoffer is van een NAVO-luchtaanval.

De journalisten werden naar het ziekenhuis in Tripoli gebracht waar een bewusteloos meisje lag. Een man naast het bed zei dat hij de oom was van het meisje en dat ze gewond was geraakt door de raketaanval van zondag.

Een medewerker van het ziekenhuis gaf echter een briefje aan een journalist waar in stond dat het kind gewond was geraakt door een auto-ongeluk.

Op het briefje, geschreven op briefpapier van het ziekenhuis, stond: ''Er was sprake van een verkeersongeluk. Dit is de waarheid.'' Ziekenhuismedewerkers hebben niet rechtstreeks met de journalisten gesproken.

Kaddafi's overheid beweert dat er meer dan 700 doden zijn gevallen en 4000 burgers gewond zijn geraakt door luchtaanvallen van de NAVO. Tot nu toe zijn hiervan geen bewijzen getoond aan de buitenlandse media in Tripoli.

De NAVO zegt alleen militaire doelen te beschieten met als doel Libische burgers te beschermen, terwijl Kaddafi zegt dat het de NAVO te doen is om de oliereserves.

Profiel Libië