BELGRADO - De familie van de verdachte van oorlogsmisdaden Ratko Mladic is zeer ontevreden over advocaat Aleksandar Aleksic.

Deze advocaat is de oud-generaal door het Joegeslavië-Tribunaal toegewezen om zijn belangen te behartigen zolang hij zelf nog geen verdediger heeft aangetrokken.

De familie had sterk de indruk dat Aleksic tijdens de eerste verschijning van Mladic voor zijn rechters vrijdag, openlijk de belangen van het tribunaal behartigde in plaats van die van zijn cliënt.

Armbewegingen

Dat zei de advocaat van de familie, Milos Saljic, zondag in Belgrado tegen de Servische krant Kurir. Vooral de zwaaiende armbewegingen waarmee de advocaat zijn cliënt tijdens de zitting tot zwijgen trachtte te brengen waren een steen des aanstoots.

Ook de mededeling van Aleksic aan rechter Alphons Orie dat Mladic de aanklacht had begrepen is de familie in het verkeerde keelgat geschoten. ''Hoe kon hij dat zeggen terwijl Mladic ernstig ziek is en er niets van begrepen heeft'', aldus Saljic.

Misdragen

Saljic vertelde te hebben vernomen dat zijn bekritiseerde collega naar Belgrado komt en zijn gedrag aan de familie wil uitleggen. Maar er valt niets uit te leggen, aldus de advocaat:

''De familie en ook ikzelf willen hem niet meer horen of zien, want hij heeft zich ernstig misdragen''.