PESHAWAR - Zeker zes mensen zijn zondag omgekomen door een bomaanslag bij de Pakistaanse stad Peshawar. Ten minste 11 mensen raakten gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het explosief ontplofte bij een bushalte nabij een markt in het plaatsje Matani ten zuiden van Peshawar.

Volgens de lokale autoriteiten hebben de daders de bom waarschijnlijk achtergelaten in een bus en vervolgens van een afstand tot ontploffing gebracht.

De meeste slachtoffers waren passagiers. Onder de doden zijn twee vrouwen en een kind, aldus een politiefunctionaris.

De aanslag is niet opgeëist. Mogelijk zitten de Taliban erachter. De radicaalislamitische beweging pleegde de afgelopen tijd al meer aanslagen uit wraak voor de dood van al-Qaedaleider Osama bin Laden, die begin mei in Pakistan gedood werd door Amerikaanse commando's.

Terroristenleider

De Amerikanen lijken nog een succes te hebben geboekt in de strijd tegen het terrorisme in Zuid- en Centraal-Azië. De terroristenleider Ilyas Kashmiri zou zijn omgekomen door een aanval met een onbemand vliegtuig.

De Verenigde Staten en Pakistan hebben zijn dood nog niet bevestigd, maar de terreurgroep waaraan hij leiding gaf, deed dat zaterdag wel. Kashmiri behoorde tot de meest gezochte terroristen te wereld. Op zijn hoofd stond een prijs van 5 miljoen dollar.