DUBAI - President Ali Abdullah Saleh van Jemen heeft door een aanval vrijdag op zijn presidentieel paleis in de hoofdstad Sanaa verwondingen door granaatscherven opgelopen. Ook heeft hij brandwonden.

Dat hebben bronnen rond Saleh zaterdag tegen de BBC gezegd. Saleh zou onder zijn hart een wond door een granaatscherf hebben. Ook zou hij tweedegraads brandwonden op zijn borst en zijn gezicht hebben.

Taken naar vicepresident

De Jemenitische vicepresident Abd-Rabbu Mansour Hadi heeft de presidentiële taken in zijn land overgenomen van het staatshoofd Ali Abdullah Saleh die vrijdag gewond raakte door een aanslag op het presidentiële paleis in de hoofdstad Sanaa. Dat heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera gemeld.

De vicepresident zou ook het opperbevel over de strijdkrachten hebben gekregen. In Jemen is onduidelijkheid ontstaan over de gezondheidstoestand en verblijfplaats van Saleh.

Saudi-Arabië

Het Britse persbureau Reuters meldde zaterdagavond op gezag van een Saudische bron dat Saleh in Saudi-Arabië is aangekomen. Hij zou zich daar medisch willen laten behandelen. De Jemenitische onderminister van Informatie ontkende eerder dat de president naar Saudi-Arabië zou gaan.

Yaser Yamani, de viceburgemeester van Sanaa, zei zaterdagavond op de staatstelevisie echter dat Saleh nog wordt behandeld in een militair ziekenhuis in de Jemenitische hoofdstad. De Jemenitische onderminister van Informatie ontkende eerder dat de president naar Saudi-Arabië zou gaan.

Profiel Jemen

Alles over de onrust in het Midden-Oosten