Spanjaarden schrikken van naschokken

LORCA - Veel inwoners van Lorca, de stad in het zuidoosten van Spanje die deze week werd getroffen door een aardbeving met negen doden als gevolg, hebben de nacht van vrijdag op zaterdag buiten doorgebracht wegens enkele naschokken.

Die hadden een kracht tussen 1,6 en 2,7 op de schaal van Richter, zo meldden Spaanse media zaterdag.

De meest recente bevingen hebben voor zover bekend geen nieuwe schade aangericht. Ook waren er geen nieuwe doden of gewonden.

De aardbeving van afgelopen woensdag, die een kracht had van 5,2 op de schaal van Richter, richtte grootschalige verwoestingen aan in de stad met vele gebouwen die dateren uit de Middeleeuwen.

Naast de negen doden raakten meer dan driehonderd mensen gewond. Duizenden mensen raakten dakloos.

Immigranten

Met name immigranten zijn zwaar getroffen door de aardbeving. Zij beschikken doorgaans niet over een tweede huis. Dat geldt meestal wel voor de autochtone, rijkere inwoners van Lorca. De stad telt meer dan 90.000 inwoners, van wie ongeveer 20 procent afkomstig is uit andere landen.

De Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero heeft beloofd dat Lorca volledig zal worden herbouwd. De regering heeft geld beschikbaar gesteld voor noodhulp aan de inwoners van de door rampspoed getroffen stad in de regio Murcia.

Lees meer over:
Tip de redactie