Ron Paul presidentskandidaat Republikeinen

WASHINGTON - De Texaanse afgevaardigde Ron Paul wil namens de Republikeinse partij presidentskandidaat voor de verkiezingen van komend jaar worden.

Dat zei de 75-jarige Paul vrijdag tegen de Amerikaanse tv-zender ABC. Hij is na Newt Gingrich de tweede die namens de Republikeinen wil strijden voor het hoogste politieke ambt.

Paul probeerde in 2008 al presidentskandidaat voor de Republikeinen te worden. Paul was een van de initiatiefnemers van de Tea Party-beweging.

Zijn zoon Rand Paul is een van de leidende figuren in deze beweging en hij werd eind vorig jaar tot Republikeinse senator gekozen voor Kentucky.

Zeer conservatief

Ron Paul geldt als zeer conservatief. Uit een peiling van ABC News en de Washington Post bleek vorige maand dat slechts 2 procent van de Republikeinse kiezers op hem zou willen stemmen. Mitt Romney kreeg de meeste steun: 16 procent. Hij heeft zich officieel nog niet als kandidaat aangemeld.

Meer mensen, onder wie zakenman Donald Trump en Sarah Palin, de vicepresidentskandidaat van 2008, spelen openlijk met de gedachte om zich officieel kandidaat te stellen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie