Zwarte dozen toestel Air France in goede staat

AMSTERDAM/LE BOURGET - De zwarte dozen van het toestel van luchtvaartmaatschappij Air France lijken in goede staat te verkeren. Dat meldt Jean-Paul Troadec, de directeur van het France onderzoeksinstituut voor luchtvaart BEA, donderdag.

Of de informatie op de opnamerecorders kan worden afgelezen, zal binnen drie dagen blijken. Deze gegevens zijn cruciaal voor het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp op 1 juni 2009.

Niet alleen de flightrecorders kunnen meer licht werpen op de oorzaak van de crash, ook andere delen van het vliegtuig kunnen daarbij van dienst zijn. Het kan echter nog weken of zelfs maanden duren om alle informatie te ontcijferen, aldus onderzoeksleider Alain Bouillard.

Parijs

De Franse Airbus,  die op weg was van Rio de Janeiro naar Parijs, stortte bijna twee jaar geleden neer in de Atlantische Oceaan. Alle 228 inzittenden van het toestel kwamen daarbij om het leven.

De crash gebeurde tijdens een onweersbui, maar of het slechte weer ook de oorzaak is van het ongeluk is vooralsnog onduidelijk. De twee zwarte dozen werden, net als enkele stoffelijk overschotten, pas vorige maand gevonden.

Zwarte dozen Airbus in orde

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie