Topcrimineel opgepakt op Aruba

BOGOTA - Op Aruba is de tweede man van een gevreesde Colombiaanse drugsbende opgepakt. Dat meldde de Colombiaanse politie woensdag lokale tijd in een officieel bericht. Het gaat om Gustavo Alvarez Tellez alias Tavo.

De hoogste baas van de Colombiaanse politie, Oscar Naranjo, is naar Aruba afgereisd om het verdere verloop van de operatie te coördineren. Tegen Tavo loopt een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten. Die zoeken hem in verband met drugshandel en witwassen.

De bende wordt verantwoordelijk gehouden voor cocaïnetransporten naar de Verenigde Staten via Honduras, Guatemala en Mexico. De groep wordt ook in verband gebracht met duizenden moorden bij de Colombiaanse stad Medellín.

De bendeleider Valenciano (schuilnaam voor Maximiliano Bonilla) streed om de heerschappij over die stad met zijn aartsrivaal Sebastián, die nog vrij rondloopt.

Burgemeester Alonso Salazar van Medellín had op Twitter aanvankelijk verheugd gemeld dat leider Valenciano was opgepakt op Curaçao, maar moest dat later corrigeren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie