Doden door aardbeving in zuidoosten Spanje

LORCA - Het zuidoosten van Spanje is woensdag getroffen door twee aardbevingen. Zeker zeven personen zijn om het leven gekomen en tientallen zijn gewond geraakt. Veel gebouwen liepen zware schade op, zei het kantoor van de Spaanse premier.

Het epicentrum van de twee bevingen, die een kracht van 4,4 en 5,2 hadden, lag nabij het stadje Lorca. De tweede beving vond twee uur na de eerste plaats.

Het regionale bestuur van Murcia zei dat patiƫnten van een ziekenhuis in Lorca geƫvacueerd moesten worden naar een in allerijl opgericht noodhospitaal. De doden, onder wie een kind, vielen bij de tweede beving.

Van de facade van een kerk in Lorca vielen grote brokken steen. Op televisiebeelden was te zien hoe auto's door brokken puin waren verpletterd.

Een klokkentoren stortte in miste op een haar na een televisieverslaggever van de Spaanse zender TVE, die een interview deed.

Inwoners van Lorca die de beschadigde gebouwen en met puin bedekte straten zijn ontvlucht, hebben zich verzameld op een plein in de stad. De beving was behalve in Lorca ook in de steden Murcia, Cartagena en Albacete te voelen.

De Spaanse regering meldde dat militaire hulpeenheden op weg zijn naar het getroffen gebied.

Aardbeving in zuidoosten Spanje

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie