'Syrische elite zal tot einde vechten'

DAMASCUS - De heersende elite van Syrië zal om te overleven tot het einde blijven vechten. Dat heeft Rami Makhlouf, een van de machtigste zakenlieden in Syrië en een neef van de Syrische president Bashar al-Assad, gezegd in een interview met The New York Times.

In het dinsdag gepubliceerde vraaggesprek zei Makhlouf dat de protesten ''geen legitieme eisen voor verandering zijn''. Hij waarschuwde dat ze tot een burgeroorlog kunnen leiden.

Makhlouf stelde dat het hele Midden-Oosten niet is gebaat bij de onrust in Syrië. ''Als er hier geen stabiliteit is, kan er ook geen stabiliteit in Israël zijn'', stelde de zakenman.

''Zet de president niet te veel onder druk. Drijf Syrië niet tot iets wat het eigenlijk niet wil doen.''

Laatste woord

Makhlouf suggereerde dat de leden van de Syrische elite door de protesten dichter naar elkaar zijn toegegroeid. Hij zei dat Assad het laatste woord heeft, maar de elite het eens is met zijn beleid.

Makhlouf is een van gehaatste personen van de Syrische elite. De Amerikaanse regering beschuldigde hem er eerder van het juridische systeem te manipuleren en de inlichtingendiensten te gebruiken om zijn rivalen te intimideren.

Profiel Syrië

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie