Vrijlating ex-vrouw Dutroux gaat door

BRUSSEL - De ex-vrouw van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux, Michèle Martin, kan vervroegd worden vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen bezwaar te maken tegen de voorwaardelijke invrijheidstelling.

Dat meldden Vlaamse media dinsdagmiddag.

Het OM is het niet eens met de vrijlating, maar vond geen motieven om het besluit aan te vechten, aldus een officier van justitie. Het OM had uitsluitend bezwaar kunnen maken op grond van procedurefouten. Een rechtbank in Bergen baande maandag de weg voor de invrijheidstelling.

Enkele weken

Het is nog onduidelijk wanneer Martin exact op vrije voeten komt. Volgens het OM gaat het om enkele weken.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck benadrukte eerder dinsdag dat eerst alle maatregelen moeten worden genomen die nodig zijn om de reeks strenge voorwaarden voor vrijlating te kunnen controleren.

Klooster

Hij bevestigde dat Martin, als de Franse autoriteiten akkoord gaan, naar een klooster in Frankrijk vertrekt.

Martin (51) heeft de helft van haar straf van dertig jaar uitgezeten, die ze kreeg opgelegd wegens haar betrokkenheid bij de ontvoeringen, verkrachtingen en moorden die haar man pleegde. Het besluit van de rechtbank in Bergen leidde tot afkeurende reacties bij voormalige slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers.

Ex-vrouw Dutroux komt vrij

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie