DAKAR - Onderzoekers van de Verenigde Naties hebben in een massagraf in de Ivoriaanse stad Abidjan de stoffelijke overschotten van ten minste 68 mensen aangetroffen.

Dat hebben de VN maandag bekendgemaakt. Het massagraf werd vorige week ontdekt op een voetbalveld in de wijk Yopougon.

Guillaume Ngafe, de onderdirecteur van de afdelingen Mensenrechten van de VN-missie in Ivoorkust, zei dat de slachtoffers vermoedelijk op 12 april zijn omgebracht door aanhangers van ex-president Laurent Gbagbo, de dag nadat hij werd opgepakt.

De VN-onderzoekers hebben vrijdag een bezoek gebracht aan het veld waar ze tien grafheuvels aantroffen. In het grootste graf lagen 31 lichamen. Daarnaast hebben de onderzoekers gesprekken gevoerd met ooggetuigen. De getuigen hebben geholpen bij het identificeren van de slachtoffers.

Voortdurende gevechten

De meerderheid van de inwoners van Yopougon stemde tijdens de presidentsverkiezingen vorig jaar november op Gbagbo. Aangenomen wordt dat strijders van Gbagbo zich in de wijk hebben verscholen.

Yopougon was tot afgelopen donderdag het toneel van voortdurende gevechten. Een woordvoerder van het leger van president Alassane Ouattara zei donderdag dat de situatie in de wijk nu onder controle is.