RAPALLO - De Belgische renner Wouter Weylandt (26) is maandag overleden aan de gevolgen van een val in de derde etappe van de Ronde van Italië. Arts Giovanni Tredici maakte het trieste nieuws bekend.

De renner van Leopard-Trek zou op zo'n 25 kilometer van de streep met zijn pedaal een muur hebben geraakt, waarna hij meters door de lucht vloog.

"We waren snel ter plekke en toen was hij al buiten bewustzijn", zegt Giro-dokter Giovanni Tredici. "We hebben bijna veertig minuten geprobeerd hem te reanimeren, maar het heeft niets opgeleverd."

“Ik reed achter Wouter kort voor hij viel en zag het gebeuren. Hij reed in zijn eentje, er was niemand direct in zijn buurt”, aldus Fumiyuki Beppu via Twitter.

Toegevoegd

Aanvankelijk zou Weylandt de Giro dit jaar helemaal niet rijden, maar door het afhaken van Daniele Bennati werd hij op het laatste moment aan de selectie van Leopard toegevoegd.

De Belg, die in 2008 met een ritzege in de Vuelta zijn grote doorbraak beleefde, zou in september voor het eerst vader zijn geworden.

Geen woorden

Vorig jaar won Weylandt nog de Giro-rit van Amsterdam naar Middelburg. De podiumceremonie na afloop van de derde Giro-etappe is afgelast.

De Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters reageerde geschokt op het overlijden van de Belgische renner. ''Hier zijn geen woorden voor.''

Weylandt is de vierde renner die in de Giro d'Italia om het leven komt.

PAS OP: SCHOKKENDE BEELDEN

Get the Flash Playerto see this player.

De podiumceremonie na afloop van de derde Giro-etappe is afgelast.

Volg alles over Wouter Weylandt op Twitter via NUlive

Lees alles over de Giro op de special van NUsport

Wielrenner Weylandt overleden