'Maffia geïnfiltreerd bij Italiaanse TNT'

ROME/DEN HAAG - De maffia is de afgelopen jaren doorgedrongen tot de leiding van TNT Express in Italië. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandag.

De krant heeft de hand weten te leggen op juridische stukken, waaruit blijkt dat twee managers van de Italiaanse dochter van het Nederlandse bezorgbedrijf betrokken waren bij de onderhandelingen met families van de misdaadorganisatie 'Ndrangheta.

Na jaren van onderzoek zijn op 14 maart in Milaan vijfendertig personen gearresteerd, onder wie exponenten van de beruchte maffiafamilies Flachi, Martino en Romeo. Uit het juridisch dossier blijkt dat de landelijke manager onderaanbestedingen bij TNT Express, verantwoordelijk voor alle 134 vestigingen in Italië, contacten had met maffiosi.

Pion

De andere manager is de filiaalhouder van het grote TNT-distributiecentrum Milano Mega, door justitie een pion genoemd. Hij regelde opdrachten voor de maffia, de misdaadorganisatie waaraan hij zijn baan dankte. Dit blijkt uit afgeluisterde telefoongesprekken, waaruit de krant ook citeert.

De Italiaanse justitie heeft inmiddels vier filialen van TNT in Milaan onder toezicht van een commissaris gesteld.

TNT Nederland is blij met het toezicht, aldus woordvoerder Ernst Moeksis in het AD. Hij geeft toe dat er in het verleden al vermoedens waren van maffia-infiltraties. Een beveiligingsbedrijf dat daarom werd ingeschakeld door TNT, bleek achteraf juist in dienst van de criminelen te werken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie