LONDEN - De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton hebben zaterdag velen verrast door voorlopig niet op huwelijksreis te gaan. De prins gaat volgende week gewoon weer aan het werk als piloot van een RAF-reddingshelikopter in Wales.

Het stel zal de komende dagen thuis doorbrengen. Wanneer William en Kate wel op reis gaan, is geheim. Het besluit lijkt bedoeld om te voorkomen dat fotografen hen achtervolgen op hun huwelijksreis.

Prins William staat erom bekend dat hij de media graag te slim af is. Hij houdt hen nog steeds verantwoordelijk voor de dood van zijn moeder, prinses Diana. Zij stierf bij een auto-ongeluk in Parijs in 1997, toen ze werd achtervolgd door persfotografen.

Medewerkers van de prins benadrukken dat het paar ''heeft gevraagd dat hun privacy wordt gerespecteerd in de komende weken en tijdens hun huwelijksreis.'' De koninklijke familie schijnt juridische acties voor te bereiden tegen elk medium dat de reis zou verstoren.

Afrika

Volgens speculaties gaat het paar op huwelijksreis naar Afrika. William vroeg Kate vorig jaar ten huwelijk in Kenia. Ook Jordanië is een mogelijkheid, omdat Kate daar als kind twee jaar woonde. Anderen beweren dat ze een afgelegen eiland bij Australië zullen bezoeken.

William en Kate traden vrijdag in het huwelijk. Ze gaven elkaar in de kerk Westminster Abbey in de Britse hoofdstad Londen het jawoord.

Feest

Na de huwelijksvoltrekking trok het bruidspaar in een open rijtuig door de stad en kusten bruid en bruidegom elkaar later op het balkon van Buckingham Palace. 's Avonds was er nog een diner en een feest met driehonderd gasten. Dat duurde tot drie uur in de nacht.

Prinses Kate zei dat het paar ''een geweldige dag'' heeft gehad. Ze zei blij te zijn dat de verwachte regenbuien waren uitgebleven. Kate legde zaterdag haar bruidsboeket bij het graf van de Onbekende Soldaat.

Vlekkeloos

De bruiloft van William en Kate is volgens de Britse politie vlekkeloos verlopen. Een woordvoerder van Scotland Yard sprak van een ''overweldigend succes''.

Het verloop van het huwelijk toont aan dat Londen klaar is voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2012 en voor het diamanten jubileum van de koningin volgend jaar, aldus de politie.

Alles over de Royal Wedding op onze special

William en Kate verlaten Buckingham Palace