KARLSRUHE - De drie terreurverdachten die vrijdag zijn gearresteerd in Duitsland, wilden een aanslag met explosieven plegen en waren daarvoor voorbereidingen aan het treffen.

Een precies doelwit was het enige wat nog ontbrak.

Dat heeft justitie in Karlsruhe zaterdag laten weten na de eerste verhoren van het trio.

Al-Quaeda

De terreurverdachten waren nog in een ''experimenteerfase'', aldus officier van justitie Rainer Griesbaum. Ze wilden een explosief met scherpe metalen delen laten ontploffen in een mensenmenigte.

Volgens Griesbaum is ook duidelijk geworden dat al-Qaeda erbij betrokken was. Een van de verdachten zou vorig jaar van een hooggeplaatst lid van het terreurnetwerk de opdracht hebben gekregen om een aanslag in Duitsland te plegen.

Marrakesh

De verdachten zijn drie jonge Marokkanen uit de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Aanleiding voor hun aanhouding was de terreuraanslag van donderdag in de Marokkaanse stad Marrakesh, waarbij vijftien mensen om het leven kwamen, onder wie een Nederlander.

De aanslag in Marrakesh is uitgevoerd door een bom op afstand te laten ontploffen, meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken zaterdag. Eerder was gemeld dat een zelfmoordenaar de aanslag had uitgevoerd.