AMSTERDAM - Tienduizenden mensen hebben vrijdagmiddag prins William en Kate Middleton tijdens hun rijtoer door Londen toegejuichd en toegezwaaid. De twee gaven elkaar daarvoor in de Westminster Abby het ja-woord.

Het stel is om 13.30 uur gearriveerd bij Buckingham Palace.

Na de huwelijksvoltrekking trok het bruidspaar wuivend in een open rijtuig door de stad, toegejuicht door tienduizenden mensen langs de route. Overal flitsten camera's en zwaaiden de mensen met Britse vlaggen.

Het is de bedoeling dat het paar om 14.25 uur verschijnt op het balkon van Buckingham Palace. Daar zullen ze elkaar zoenen, aldus het strakgeregiseerde draaiboek. Enkele minuten later betuigt de Britse luchtmacht RAF het bruidspaar eer door enkele vliegtuigen over te laten vliegen.

Receptie

In de middag geeft koningin Elizabeth II voor zeshonderd genodigden een receptie. In de avond is de vader van William, prins Charles, gastheer van een diner en feest waarvoor driehonderd vrienden en familieleden van het paar een uitnodiging hebben gekregen.

William en Kate worden vanaf vrijdag hertog en hertogin van Cambridge genoemd. Het echtpaar kreeg die titel vrijdagmorgen van koningin Elizabeth II, grootmoeder van de bruidegom.

Alles over Het Huwelijk op onze special

Rijtour William en Kate