NANTES/ANGERS - De verdwenen man uit Nantes die ervan wordt verdacht zijn hele gezin te hebben uitgemoord, Xavier Dupont de Ligonnès, heeft nog met zijn zoon Thomas gedineerd kort voor diens dood.

De plaatselijke kranten Courrier de l'Ouest en Presse Océan hebben dat donderdag gemeld.

Het diner in een restaurant bij Angers, de stad waar Thomas studeerde, was op 5 april. De onderzoekers menen dat de moorden in de nacht van 3 op 4 of die van 4 op 5 april zijn gepleegd.

Twee labradors

Aangenomen wordt nu dat Thomas later om het leven is gebracht dan zijn moeder, zus en twee broers. De lijken werden 22 april gevonden onder het terras in de tuin gevonden. Ook de twee labradors van het gezin werden dood aangetroffen.

Sommige buren meenden dat de honden later dan de meeste gezinsleden werden gedood omdat ze die nog zo lang hadden horen janken. Buren waarschuwden de politie nadat ze meer dan twee weken niets meer van het gezin hadden gehoord of gezien.

De vader werd begin april in de weer gezien met zakken en met kalk. De slachtoffers zijn met een type vuurwapen om het leven gebracht, waar de vader over beschikte.

Rouwplechtigheid

Donderdag is er in Nantes een rouwplechtigheid in de Sint-Felixkerk waar de moeder en kinderen naar de kerk gingen.

De 48-jarige moeder, Agnès Abbas-Hodanger, en haar vier kinderen in de leeftijd van 13 tot 21 jaar worden zaterdag begraven in Noyers, ongeveer 170 kilometer ten zuidoosten van Parijs. De familie van de moeder komt uit het Bourgondische plaatsje.

De autoriteiten hebben voor rouwplechtigheid in Nantes tal van maatregelen genomen om de familie van de slachtoffers af te schermen van de media. Er worden veel mensen verwacht die hun medeleven willen betonen.

Colette Deromme

De vader is voor het laatst vrijdag 15 april gesignaleerd in het zuidoosten van Frankrijk. Hij overnachtte in een hotel in Roquebrune-sur-Argens, ongeveer 100 kilometer ten oosten van Marseille.

Dat ligt circa 30 kilometer van het dorpje Lorgues waar op 15 april een vrouw, Colette Deromme, spoorloos verdween. Het gezin Dupont-Ligonnès heeft bijna tien jaar terug enige tijd in Lorgues gewoond.

Verhouding

Een Noord-Franse zakenvrouw heeft zich na de ontdekking van de lijken bij de politie gemeld. Ze vreest dat haar leven in gevaar is. Ze had enige tijd een verhouding met Dupont-Ligonnès en leende hem twee jaar geleden 50.000 euro.

De twee kregen daar ruzie over. Hij zou haar 9 april via een e-mail hebben bedreigd. De man leidde een vaag bestaan en was vaak de hele week weg van huis 'voor zijn werk'. Zijn handel is echter onduidelijk. Hij zou een erfenis hebben opgemaakt en grote schulden zijn aangegaan.

De Franse politie heeft een internationaal opsporingsbevel laten uitvaardigen.