NANTES/DRAGUIGNAN - Franse media hebben er vrijdag op gespeculeerd dat er een verband kan bestaan tussen de gewelddadige dood van bijna een heel gezin in het West-Franse Nantes en de raadselachtige verdwijning van een vrouw uit het zuidoosten van Frankrijk.

Donderdag vond de politie in een tuin in Nantes vijf lijken van op één lid na het hele kalme en vrome gezin, dat vier kinderen telde. Het gezin verdween begin april spoorloos.

De vader, Xavier Dupont de Ligonnès, is nog steeds spoorloos. Hij geldt als de hoofdverdachte. Het ziet er naar uit dat zijn vrouw Agnès en de kinderen in de leeftijd van 13 tot 21 jaar door schoten in het hoofd, bij de slaap, om het leven zijn gekomen. Dat is met een type vuurwapen gebeurd waar de vader over beschikte.

Zijn auto is in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen bij een hotel in het plaatsje Roquebrune-sur-Argens, circa 100 kilometer ten oosten van Marseille. Hij zou er in de nacht van 14 op 15 april hebben overnacht. Op 14 april is er geld opgenomen met een betaalkaart van de 50-jarige man uit Nantes.

Verdwijning

Roquebrune-sur-Argens is 30 kilometer van het dorpje Lorgues. Daar verdween volgens verwanten zonder enige denkbare aanleiding de 50-jarige Colette Deromme in de morgen van 15 april. Dat is niet de enige toevalligheid. Het gezin Dupont de Ligonnès heeft voor het in West-Frankrijk neerstreek, enige tijd in Lorgues gewoond.

Lijken in tuin Frans gezin