DRAGUIGNAN - De Franse politie is de vader op het spoor, wiens gezin donderdag vermoord werd aangetroffen onder de terrastegels van hun huis in het West-Franse Nantes.

De man geldt als hoofdverdachte in de zaak. De bankpas van de man is vorige week gebruikt in Roquebrune-sur-Argens, een plaatsje in het Zuid-Franse departement Var.

Franse media meldden vrijdag dat de politie in Var ook de auto van de 50-jarige man heeft aangetroffen op de parkeerplaats van een hotel in Roquebrune.

Buren van de familie hadden de politie ingelicht omdat ze het gezin met vier kinderen (13 tot en met 21 jaar) al enige tijd niet meer hadden gezien en de luiken van het huis al langere tijd gesloten waren.

Sporen

In het huis zijn vooralsnog geen sporen aangetroffen. De woning was keurig opgeruimd, kleding en koffers zijn weg en ook de auto's van het gezin ontbraken.

Het echtpaar Xavier en Agnes Dupont de Ligonnès had eerder gezinspeeld op een emigratie naar Australië, omdat vader Xavier daar plotseling ander werk had gekregen. De man had ook verhalen verspreid dat hij geheim agent was in dienst van de VS.

Mobiele telefoon

Sinds 4 april had geen van de gezinsleden meer een mobiele telefoon gebruikt. Enkele getuigen hebben zich bij de politie gemeld. Een buurman heeft verklaard dat hij Xavier ongeveer twee weken geleden grote zakken in een auto zag laden.

Agnes zag hij op zondag 4 april voor het laatst. Enkele dagen later hoorde hij de twee Labradors tekeer gaan alsof hun leven ervan afhing.

Sindsdien heeft hij ook de twee honden niet meer gehoord. De dode dieren zijn ook in de tuin van het gezin aangetroffen.

Autopsie

Vrijdag vindt autopsie plaats op de vijf stoffelijke overschotten. Franse media meldden op basis van bronnen dat ze zijn doodgeschoten.

Vaststaat dat Xavier enkele weken geleden een schop, vijf slaapzakken en kalk kocht. De lijken werden gewikkeld in slaapzakken aangetroffen.

Frans gezin vermoord