NANTES - In de West-Franse stad Nantes zijn donderdag vijf lichamen gevonden. De stoffelijke resten lagen in de tuin van een huis.

Ze zijn vermoedelijk van een vrouw en haar vier kinderen. Haar echtgenoot is spoorloos. Dat heeft het Franse Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Buren van de familie hadden de politie gewaarschuwd omdat de luiken van hun huis gesloten bleven.

Onder het terras werden donderdagochtend de lichamen gevonden van Agnès (49) en haar zoons Thomas (21) en Arthur (18). De drie zijn waarschijnlijk doodgeschoten.

Later op de dag kwamen ook de resten van Anne (16), Benoît (13) en de twee honden van het gezin aan het licht.

Geen informatie

In de verlaten woning van het gezin zijn geen sporen van inbraak of geweld gevonden. Het huis was schoon en helemaal opgeruimd. Meubels waren afgedekt alsof het gezin voor langere tijd weg is.

Een rechercheur zei dat er in het huis geen informatie te vinden is, zoals bijvoorbeeld informatie uit computerbestanden.

Sinds 4 april heeft geen van de gezinsleden meer een mobiele telefoon gebruikt of geld opgenomen of uitgegeven met een bankpas.

Geheim agent

De ouders, het echtpaar Dupont de Ligonnès, hebben eerder wel op hun verdwijning gezinspeeld. Ze hebben een school ingelicht dat ze spoorslags naar Australië zouden vertrekken omdat de man, de 50-jarige Xavier, daar plotseling ander werk had gekregen.

De man heeft via e-mail eerder verhalen verspreid dat hij een geheim agent in dienst van de VS zou zijn en een belangrijke getuigenis moest afleggen in een drugsproces.

Hij zou daarom van identiteit gaan veranderen. Onderzoekers in Nantes noemden de verschillende verklaringen verwarrend en gek.

Lijken in tuin Frans gezin