MEXICO-STAD - De Mexicaanse autoriteiten hebben in San Fernando, in de noordelijke staat Tamaulipas, nog meer lijken in massagraven gevonden.

In totaal zijn nu al 145 lichamen gevonden in 26 verschillende massagraven in Tamaulipas. Drugsbendes in het aan de Verenigde Staten grenzende deel van Mexico blijven steeds maar slachtoffers maken.

Voor de doden in de graven in San Fernando wordt het machtige Zetaskartel verantwoordelijk gehouden. Het Zetaskartel is met het Golfkartel in een bloedige strijd om de macht over de drugshandel verwikkeld. Daarbij wordt geen enkele vorm van geweld geschuwd.

Agenten gearresteerd

Inmiddels zijn zestien agenten van de politie van San Fernando gearresteerd. Zij worden ervan verdacht bendeleden van Zetas tegen betaling bescherming te hebben geboden.

De Mexicaanse regering heeft een beloning van vijftien miljoen peso uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van Salvador Martinez Escobedo, de leider van het Zetaskartel in San Fernando. Ook op het hoofd van andere kopstukken is een prijs gezet.

Drugsgeweld

Mexico wordt al jaren geteisterd door drugsgeweld. Kartels bestrijden elkaar op leven en dood en vermoorden mensen, veelal immigranten, die geen drugskoerier willen worden. Sinds de regering van president Felipe Calderon vier jaar geleden een offensief tegen de kartels lanceerde zijn al ruim 34 duizend mensen bij drugsgeweld om het leven gekomen.

Massagraven Tamaulipas