VERDEN - De Duitse politie heeft in Osterholz-Scharmbeck in de deelstaat Nedersaksen iemand opgepakt die wordt verdacht van de moord, tien jaar geleden, op een negenjarige jongen. De verdachte bekende prompt nog enkele moorden.

Volgens Duitse media heeft de 40-jarige verdachte inmiddels nog tenminste drie moorden bekend. Hij zou tussen 1992 en 2004 steeds op vergelijkbare wijze te werk zijn gegaan: de man ontvoerde jonge jongens uit schoolkampen. Hij zou zijn slachtoffers seksueel hebben misbruikt.

De politie hield er al rekening mee dat de verdachte nog meer kleine jongens heeft vermoord en verantwoordelijk is voor circa veertig zedendelicten. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse politie vrijdag laten weten.

Het jongetje Dennis verdween begin september 2001 's nachts uit een tehuis op het platteland in het district Cuxhaven. Twee weken later vonden verzamelaars van paddenstoelen zijn lichaam.

Nicky Verstappen

Het is onbekend wanneer de verdachte is aangehouden maar het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht laat vrijdag desgevraagd weten dat zijn DNA al is vergeleken met sporen die zijn gevonden bij de moord op het Limburgse jongetje Nicky Verstappen. Het resultaat was negatief, zei een justitiewoordvoerster.

De 11-jarige Verstappen werd in 1998 vermoord tijdens een jeugdkamp en in de buurt op de Brunssummerheide teruggevonden. Justitie ging al niet uit van een verband met de moord op het Duitse jongetje. ''Dat is nu bevestigd'', aldus de zegsvrouw.