GENEVE - De Zwitserse politie is een nieuwe, grootschalige zoekactie begonnen naar de 6-jarige zusjes Livia en Alessia Schepp, die eind januari spoorloos verdwenen.

Met speurhonden wordt gezocht in het gebied tussen de plaatsjes Morges en St. Prex, langs de noordelijke oever van het Meer van Genève. Dat meldde een politiewoordvoerder donderdag.

Nieuwe aanwijzingen van een getuige die zich begin deze maand heeft gemeld, zijn de aanleiding voor de nieuwe zoekactie, waarbij ruim 140 agenten en elf speurhonden betrokken zijn.

De getuige heeft op 30 januari een man met een koffer gezien in het gebied waar nu gezocht wordt. In combinatie met eerdere informatie uit het onderzoek spreekt de politie van een relevante aanwijzing.

Gekidnapt

Van Livia en Alessia ontbreekt ieder spoor sinds zij in januari door hun vader Matthias Schepp werden gekidnapt.

Kort na de ontvoering stuurde Schepp zijn Italiaanse echtgenote een brief waarin hij schreef dat hij de tweeling had gedood. Even later pleegde hij zelfmoord door in Zuid-Italië voor de trein te springen.

Corsica

Eerder werd al naar de blonde meisjes gezocht op Corsica. Schepp zou met zijn dochters zijn gesignaleerd op een boot naar dat Franse eiland en alleen zijn teruggekeerd. De zoekacties daar leverden echter geen enkel spoor op.