PARIJS - Vijf mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen door een brand in een pand van vijf verdiepingen in Parijs.

Ruim vijftig mensen raakten gewond, van wie zes ernstig. Vier mensen kwamen om het leven nadat zij in paniek uit een raam waren gesprongen. Het andere slachtoffer kwam in het vuur om.

Nog voordat de brandweer was gearriveerd, sprongen mensen in paniek uit de ramen. Door de felle brand in het trappenhuis zaten veel mensen vast in het gebouw. De brandweer legde direct bij aankomst matrassen neer zodat mensen veilig naar beneden konden springen.

De brand in het twintigste arrondissement in het oosten van de Franse hoofdstad brak door onbekende oorzaak kort na drieën uit in het houten trappenhuis van het gebouw.

Circa driehonderd brandweerlieden wisten te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen. Kort na half zes 's ochtends had de brandweer het vuur onder controle.

Slaap

Volgens burgemeester Frédérique Calandra van het arrondissement staat het gebouw in een van de dichtstbevolkte wijken van Parijs en worden de meeste appartementen bewoond door meerdere gezinnen. ''Het is een verschrikkelijke situatie, want de meeste mensen werden in hun slaap verrast'' aldus Calandra.

Het oosten van Parijs wordt vaker geteisterd door branden. Vorige maand raakten acht mensen gewond door een brand in dezelfde wijk.

Brand Parijs