LIMA - Het verhaal in het tijdschrift Panorama dat Joran van der Sloot op medegevangenen zou hebben ingestoken, is totaal uit de lucht gegrepen. Dat heeft zijn advocaat Máximo Altez gezegd.

''Met de directeur van het Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen heb ik de informatie nagetrokken en het blijkt totaal verzonnen'', aldus de advocaat.

''Er zitten kwade bedoelingen achter om Joran schade te doen. Maar hij wil juist zijn leven veranderen en gaat naar de kerk.''

De Amerikaanse journalist David Wright en de Peruaanse journaliste Vanessa Davila Cuibin schreven deze week in Panorama dat Van der Sloot.''regelmatig uitbarst in blinde woede en er dan op los steekt''.

Altez wil de journalisten voor de rechter dagen.

Proces

De advocaat denkt dat het nog een paar maanden duurt voordat het proces tegen Van der Sloot begint. Eerst moet nog aanvullend onderzoek worden gedaan, daarna moet het Openbaar Ministerie de aanklacht formuleren en dan beginnen de zittingen, zo verklaarde Altez.

Joran van der Sloot wordt verdacht van het doden van de Peruaanse Stephany Flores op 30 mei 2010 op zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. In afwachting van zijn proces zit hij in de Castro Castro gevangenis in Lima.