SHARM EL-SHEIKH - De afgezette Egyptische president Hosni Mubarak is dinsdag opgenomen in een ziekenhuis in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh.

Hij kreeg volgens de Egyptische staatstelevisie een hartaanval tijdens een verhoor.

Mubarak ligt op de afdeling intensieve zorg. Het ziekenhuis heeft verder geen mededelingen gedaan over zijn gezondheidstoestand.

Eeder op de dag meldde de Egyptische krant Al-Ahram nog dat Mubarak in een ziekenhuis in Amman, de hoofdstad van Jordanië, was opgenomen. De krant basseerde dit op bronnen uit de omgeving van de gevallen dictator.

Verklaring

Het bericht volgde op een mededeling van de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken eerder op de dag, die meldde dat Mubarak voor de rechtbank van Caïro een verklaring zou afleggen.

Egyptische openbare aanklagers hebben Mubarak zondag gedagvaard in verband met de dood van demonstranten en de verduistering van overheidsgeld. De oud-president heeft de beschuldigingen als leugens afgedaan. Ook zijn zonen, Alaa en Gamal, moeten uitleg geven.

Smaad

Mubarak zei onlangs in een interview dat hij het slachtoffer van smaad is geworden. Hij beweert bewijzen te hebben dat hij geen grote sommen geld of andere bezittingen in het buitenland heeft. Volgens Mubarak is er een lastercampagne tegen hem gevoerd.

Mubarak zit met zijn familie in hun vakantiehuis in de badplaats Sharm el-Sheikh aan de Rode Zee nadat zijn vertrek onontkomelijk was geworden na massale protesten. Zijn gezondheidstoestand was al niet zo best.

Profiel Egypte

Alles over de situatie in Egypte

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Volg Twitterberichten over Mubarak via NUlive