AMSTERDAM - New York is in de ban van een seriemoordenaar. Maandag (lokale tijd) werden voor de negende keer in een aantal maanden tijd menselijke resten gevonden op Long Island. Het lichaam is nog niet geïdentificeerd.

In december werden de menselijke resten van vier prostituees gevonden. De lichamen bleken van vrouwen die zich op internet aanboden als prostituee.

De vrouwen waren allen in hun twintiger jaren en werden al sinds 2007 vermist. Omdat hun lichamen waren gevonden in juten zakken, gaan onderzoekers ervan uit dat de vrouwen door dezelfde persoon zijn vermoord.

Lijken

In maart werd in hetzelfde gebied opnieuw een lichaam gevonden. Eerder deze maand vond de politie nog eens drie lijken.

Deze lichamen zijn nog niet geïdentificeerd. Het is dan ook nog onduidelijk waarom de politie ervan uitgaat dat het om dezelfde moordenaar gaat. De autoriteiten laten enkel weten dat ze denken dat een enkel persoon verantwoordelijk is voor de moorden.

"Het is verbijsterend", zegt een politiewoordvoerder tegen CNN. "Het is bizar dat we deze resten vinden. We hebben nog veel werk te verzetten."

Vermist

De politie kwam de eerste lichamen op het spoor, nadat autoriteiten van Suffolk County zochten naar een vermiste prostituee uit New Jersey. De vrouw, Shannan Gilbert, verdween in mei. Zij is nog niet gevonden.

Weer lijk in New York