AMSTERDAM - Meer dan 250 mensen worden nog vermist na de scheepsramp bij het Italiaanse eiland Lampedusa woensdagmorgen. Dat heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) gezegd, meldt BNO News.

Hulpdiensten hebben 48 mensen kunnen redden. Aanvankelijk werd gedacht dat er in totaal zo’n tweehonderd Noord-Afrikaanse vluchtelingen aan boord waren.

Er zijn tenminste twintig levenloze lichamen gevonden, maar autoriteiten vrezen voor veel meer doden.

Het 13 meter lange schip raakte in de nacht van dinsdag op woensdag in Maltese wateren in de problemen en zonk.

Volgens de Italiaanse kustwacht was de boot twee dagen geleden vertrokken uit Zuwarah in het westen van Libië. Aan boord waren naar verluidt vooral gastarbeiders uit Somalië en Eritrea die het geweld in het Noord-Afrikaanse land wilden ontvluchten.

Toegangspoort

Lampedusa is al jaren een toegangspoort tot Europa voor talloze immigranten uit met name Afrika. De laatste maanden is de vluchtelingenstroom vele malen groter dan anders als gevolg van de politieke onrust in grote delen van Noord-Afrika.

Ongeveer 20.000 mensen zijn sinds januari neergestreken op het eilandje, dat zelf amper vijfduizend inwoners telt die vooral leven van de visserij en het toerisme.

Alles over de situatie in het Midden-Oosten op onze special

Scheepsramp Lampedusa