AMSTERDAM - Ordetroepen in burger hebben dinsdag opnieuw het vuur geopend op demonstranten in Taiz in het zuiden van Jemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van getuigen. Maandag kwamen bij geweld tegen betogers in Taiz vijftien mensen om het leven.

Ooggetuigen spreken ook van tientallen gewonden. De berichten konden nog niet door ziekenhuisbronnen worden bevestigd. Volgens de bronnen van het Britse persbureau zouden enkele honderden leden van veiligheidstroepen het vuur hebben geopend op de tienduizenden demonstranten in Taiz.

Ook in de Jemenitische hoofdstad Sanaa is het dinsdag opnieuw tot botsingen gekomen tussen aanhangers van de autoritaire president Ali Abdullah Saleh en demonstranten die zijn aftreden eisen. Zeker drie en mogelijk vijf mensen zijn om het leven gekomen. Minstens vijftien anderen zijn gewond geraakt.

Hudaydah

In de nacht van maandag op dinsdag waren ook rellen uitgebroken in de westelijke stad Hudaydah. De betogers protesteerden tegen de geweldsuitbarsting waarbij een dag eerder minstens vijftien doden waren gevallen in verscheidene steden. Volgens ooggetuigen zijn daarbij zekere twee demonstranten doodgeschoten.

Profiel Jemen