BIELEFELD - In de Duitse stad Bielefeld is woensdag het proces begonnen tegen een Duitser die de nieuwe vriend van zijn dochter bruut had gecastreerd.

De vader wilde zo resoluut een einde maken aan de relatie die al een half jaar gaande was. Hij kon het niet aanzien dat de 17-jarige dochter een relatie was aangegaan met een 58-jarige man.

De 47-jarige vader was van tevoren naar de politie gestapt om de relatie te laten verbieden. Maar de politie vertelde hem dat de ongelijke relatie niet strafbaar is, zolang er geen sprake is van misbruik.

Testikels

De vader besloot toen in november tot actie over te gaan. Hij dronk alcohol en nam wat tabletten. Met twee onbekende vrienden trok hij naar het huis van zijn oudere 'schoonzoon'. Ze bonden de man vast en sneden met een mes beide testikels af.

Na zijn actie heeft hij wel zijn vrouw gevraagd om een arts te alarmeren. Het hevig bloedende slachtoffer overleefde de brute castratie en eist een smartengeld van 150.000 euro.

Geen misbruik

De gecastreerde schoonzoon verzekerde de rechter woensdag dat hij geen misbruik heeft gemaakt van zijn 41 jaar jongere vriendin. ''Tussen ons was het grote liefde'', vertelde hij. Hij had voor haar zijn vrouw verlaten, met wie hij 36 jaar was gehuwd en vijf kinderen had gekregen.

Zijn familie had hem verstoten, evenals zijn mennonitische kerkgemeenschap. Het kwam tot seks tussen de twee, maar de minnaar moest daarvoor wel Viagrapillen slikken.

Impotent

Zijn jeugdige vriendin had de relatie uitgemaakt vlak voordat haar vader van de verhouding hoorde en overging tot zijn hardhandige castratie. Het slachtoffer is door de actie levenslang impotent en moet testosteronpillen blijven slikken.

De 'castratievader' kan minstens drie jaar celstraf verwachten. Het proces gaat vrijdag verder.