AMSTERDAM - Militanten uit de Gazastrook hebben volgens het Israëlische leger in de nacht van vrijdag op zaterdag twee raketten afgevuurd op het zuiden van Israël.

De raketbeschieting volgt op een week van raketaanvallen door de Palestijnen en vergeldingsacties door het Israëlische leger.

Volgens een woordvoerder van het leger zijn er geen gewonden gevallen door de raketaanval van zaterdag. Wel raakte een huis beschadigd.

Vooralsnog heeft niemand de verantwoordelijk voor de raketbeschieting opgeëist.

Anarchie

De Israëlische legerbevelhebber Tal Russo, verantwoordelijk voor de verdediging van het zuiden van Israël, zei op de legerradio dat er anarchie heest tussen de militanten in Gaza.

Hij zei tevens dat het erop lijkt dat de militanten in de Gazastrook kort van memorie zijn, omdat ze de vergeldingsaanval van Israël in 2009 volgens hem zijn vergeten. Russo wilde niets zeggen over eventuele vergelding van de aanval van zaterdag.

Bomaanslag

Het geweld tussen Israëliërs en Palestijnen neemt de laatste tijd weer toe. Woensdag werd voor het eerst sinds jaren een bomaanslag gepleegd op een bus in Jeruzalem, terwijl eerder deze week drie kinderen en hun oom in de Gazastrook om het leven kwamen bij een Israëlische luchtaanval.

Eerder deze maand werd op de Westoever een Israëlisch gezin gruwelijk om het leven gebracht.