AMSTERDAM - De Peruaanse politie zegt dat Joran van der Sloot liegt over de toedracht van de moord op Stephany Flores.

Volgens de politie is het niet waar dat Flores kort voor haar dood op de laptop van Van der Sloot heeft gezien dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van Natalee Holloway.

Van der Sloot heeft de Peruaanse politie in juni verteld dat hij Flores vermoordde omdat ze erachter was gekomen dat hij verdacht wordt van de verdwijning van Holloway.

Maar een woordvoerder zegt na onderzoek van de laptop dat het niet waar is dat Stephany Flores die informatie heeft gezien op Van der Sloots computer.

De 21-jarige Flores werd vorig jaar mei dood aangetroffen in een hotelkamer die ze met Van der Sloot deelde in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij werd kort daarop aangehouden.

Bekennen

De advocaat van Van der Sloot, Máximo Altez, zegt dat de Peruaanse politie ernaast zit. Altez heeft nog geen inzage gehad in het onderzoek naar de laptop. Hij kondigde vrijdag aan binnenkort de resultaten van een onderzoek door eigen experts te presenteren. Hij zei niet wat daarin staat.

Volgens Altez is zijn cliënt van plan de moord op Flores te bekennen, maar ook te claimen dat hij tijdelijk ontoerekeningsvatbaar was. Dat zou hem een lagere straf opleveren. De Peruaanse justitie wil Van der Sloot voor moord berechten. Daarop staat in het Zuid-Amerikaanse land 15 tot 35 jaar gevangenisstraf.

Sterke emotie

Altez stelt dat Van der Sloot vanuit een 'sterke emotie' in een opwelling handelde en doodslag pleegde. Op dat misdrijf staat in Peru maximaal vijf jaar cel.

Overigens haalden FBI-agenten tien dagen geleden een kopie van de harde schijf van de laptop van Van der Sloot op in Peru, in de hoop informatie te vinden over de verdwijning van Holloway. Van der Sloot is ook in deze zaak hoofdverdachte.