JERUZALEM - Palestijnse militanten hebben donderdag vanuit de Gazastrook twee Grad-raketten afgevuurd ten noorden van de Israëlische stad Ashdod.

Het was de militanten nog niet eerder gelukt een raket zo ver landinwaarts te vuren. De raketten sloegen nu slechts 25 kilometer ten zuiden van Tel Aviv in.

Dat meldde de Israëlische krant Haaretz donderdag op gezag van het Israëlische leger. In de nacht van woensdag op donderdag sloeg ook al een bom in op de kust van Ashdod.

Sinds woensdag hebben Palestijnse militanten meerdere raketten afgevuurd op Israël, maar tot nu toe zijn volgens Israëlische medici geen gewonden gevallen.

Spanningen

De spanningen zijn flink opgelopen nadat Israëlische militairen dinsdag negen Palestijnen, onder wie drie kinderen, hadden gedood. Woensdag escaleerde het geweld verder toen in het centrum van Jeruzalem een bom ontplofte waardoor een Britse vrouw stierf.

Sinds 2008 waren er geen aanslagen in Israël gepleegd. De Israëlische regering heeft al gewaarschuwd voor zware sancties.