BRUSSEL - Een optreden van Ad van den Berg van pedofielenvereniging Martijn op een Vlaamse commerciële tv-zender, heeft voor deining gezorgd in België.

Het publiek walgde van zijn uitspraken dat kinderen seks mogen hebben met volwassenen als ze dat zelf willen. Eén bezoeker liep zelfs de studio uit.

De Vlaams krant Het Laatste Nieuws heeft dat donderdag gemeld. Ook andere Belgische media maken melding van de tv-uitzending.

Van den Berg was dinsdagavond te zien in een nieuwe show van de ook in Nederland bekende Goedele Liekens op de commerciële zender VTM.

Hij zette de standpunten uiteen van de vereniging Martijn, die streeft naar wettelijke en maatschappelijke acceptatie van seks tussen volwassenen en kinderen.

Vanhecke

Niet alleen het publiek had grote moeite met de standpunten van Van den Berg, ook ex-voorzitter Frank Vanhecke van het extreem rechtse Vlaams Belang toonde zich geschokt.

Vanhecke, die in de studio was om te vertellen over het rouwproces na het overlijden van zijn echtgenote, noemde het onbegrijpelijk dat Van den Berg voor het programma was uitgenodigd. ''Met dergelijke mensen moet je geen debat aangaan.''

Actualiteit

Eindredacteur Jeroen Denaeghel van 'Goedele op dinsdag' zegt dat Van den Berg gevraagd was vanwege de actualiteit. Een Belg die betrapt was op het bezit van kinderporno bleek lid te zijn van de vereniging Martijn.