DEN HAAG - Een Nederlandse delegatie is maandag op Malta aangekomen om te gaan overleggen met het Libische regime over de vrijlating van de drie Nederlandse militairen die vast worden gehouden in dat land.

In de delegatie zitten onder anderen diplomaten van Buitenlandse Zaken en een aantal militairen.Ingewijden hebben dinsdag berichten met die strekking bevestigd.

Dinsdag berichtte De Telegraaf al dat secretaris-generaal Ed Kronenburg onderhandelt in de Libische hoofdstad Tripoli met het regime van Muammar Kaddafi over de vrijlating van de drie Nederlanders.

Niet duidelijk

Het kabinet wil niets kwijt over de situatie, maar gaf eerder wel aan dat er intensief diplomatiek overleg is. Het is niet duidelijk of de Nederlandse delegatie op Malta zal blijven of naar de Libische hoofdstad Tripoli zal doorvliegen zodra dat kan.

Het drietal zit sinds eind februari vast in Libië nadat ze tijdens een evacuatie in de stad Sirte waren overmeesterd door een regeringsgezinde Libische militie. Ze wilden daar met een boordhelikopter van de Hr. Ms. Tromp twee evacués oppikken.

Profiel Libië

Alles over de onrust in het Midden-Oosten op onze special

Gevangen Nederlandse militairen