AMSTERDAM - Het strafproces tegen Joran van der Sloot die in Peru vastzit op verdenking van de moord op de 21-jarige Stephany Flores gaat binnen twee maanden van start. Dat verwacht zijn advocaat Máximo Altez.

Een woordvoerder van de rechtbank in Lima heeft dezelfde verwachting, maar de exacte datum moet volgens hem nog worden bepaald.

Het vonnis zou dan ongeveer een maand na de start van het proces kunnen worden geveld. Van der Sloot hangt een straf van dertig jaar cel boven het hoofd, als het aan de Peruaanse justitie ligt.

Crime passionnel

Zijn advocaat is echter van mening dat de Nederlander de Peruaanse eind mei vorig jaar in een hotelkamer niet doelbewust om het leven bracht. Volgens hem is er sprake van een crime passionnel.

Flores' dood volgende volgens Altez op een discussie die ontstond nadat Flores op Van der Sloots computer informatie had gevonden die wees op een verband tussen hem en de verdwijning van Natalee Holloway in 2005 op Aruba.

Extreme wreedheid

De maximum staf voor moord in Peru is twintig jaar, maar dit kan worden opgehoogd als er sprake is van extreme wreedheid zoals het Peruaanse OM beweert. Van der Sloot wordt ook verdacht van roof. Hij zou bezittingen van Flores hebben meegenomen en na haar dood in haar auto zijn gevlucht.

Van der Sloot kon uiteindelijk in Chili worden aangehouden. Hij zit sinds zijn uitlevering aan Peru in juni vorig jaar vast in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima.