NEW YORK - Honderden betogers kwamen zondag bijeen in de stromende regen op Times Square in New York om te protesteren tegen islamofobie in de Verenigde Staten.

De bijeenkomst was tevens een reactie op de mogelijke komst van hoorzittingen in het Congres over moslimterrorisme onder Amerikaanse burgers.

Onder de sprekers bevonden zich kopstukken van verschillende religies. Sommigen van hen hadden zich voor de gelegenheid gewikkeld in de Amerikaanse vlag.

Hiphoplegende Russell Simmons woonde de manifestatie bij om zich uit te spreken tegen wat hij ziet als toenemende onverdraagzaamheid in zijn land.

Imam

Een andere prominente aanwezige was imam Feisal Abdul Rauf, de geestelijk leider die bekendheid verwierf met zijn plan om een islamitisch cultureel centrum te openenen nabij Ground Zero.

Eventuele dreiging van terreurdaden door Amerikaanse moslims zijn een gevoelig onderwerp in de Verenigde Staten. Vooral in rechtse media duiken regelmatig verhalen op waarbij de neiging tot terreur door moslims breed wordt uitgemeten.

Protest Times Square