FAISALABAD - Circa 15.000 mensen hebben vrijdag de begrafenis bijgewoond van de Pakistaanse minister van Minderheden, Shahbaz Bhatti. De christelijke minister was woensdag vermoord in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

Huilende mensen riepen bij de begrafenis in het dorp Khushpur in het oosten van het land om wraak tegen de daders van de moord. Circa 2500 agenten begeleidden de ceremonie ter voorkoming van nieuw geweld.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag op Bhatti is opgeëist door de Pakistaanse Taliban. ''Bhatti was een godslasteraar'', zei een woordvoerder van de islamitische extremisten. Bhatti was de enige christen in het Pakistaanse kabinet.

Bhatti, van de regerende Volkspartij (PPP), zette zich in voor hervorming van de omstreden wet tegen godslastering (blasfemie) in het land om wijdverbreid misbruik te stoppen. Op godslastering staat de doodstraf. Hij zei vorige maand nog doodsbedreigingen te hebben ontvangen, maar dat die hem er niet van weerhielden door te zetten en desnoods in het harnas te sterven.