PRISTINA - De 21-jarige man die woensdag op de luchthaven van Frankfurt twee Amerikaanse militairen doodschoot, stond in zijn geboorteland Kosovo niet bekend als terrorist.

Dat meldde donderdag de woordvoerder van de politie van de Kosovaarse hoofdstad Pristina.

De schutter, die geïdentificeerd is als Arid U., is geboren op 8 februari 1990 in Mitrovica, een plaats in het noorden van Kosovo. Hij woonde al jaren in Duitsland.

U. opende woensdagmiddag het vuur op een bus met militairen van de Amerikaanse luchtmacht. Daarbij kwamen twee militairen om en raakten er twee zwaargewond. De gewonde Amerikanen verkeerden donderdag nog in levensgevaar.

Volgens CNN was de aanval van de 'radicale moslim' bewust gericht op Amerikanen. De politie heeft de naam van de verdachte door het eigen antiterrorismeregister gehaald, zonder resultaat.

Bekend

De man heeft zijn daad inmiddels bekend. Dat meldden de lokale autoriteiten. U. bekende al tijdens de eerste verhoren. De autoriteiten denken dat hij alleen handelde. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Hans-Peter Friedrich, zei donderdag dat extra veiligheidsmaatregelen vooralsnog niet nodig zijn.

Justitie in Duitsland vermoedt dat U. ''islamistische motieven'' had. Waaruit dat zou blijken, is nog niet duidelijk. Zijn naam komt ook niet voor in het antiterrorismeregister van de politie in zijn geboorteland Kosovo.

Schietpartij Frankfurt