WILLEMSTAD - Nederlandse studenten die hun zinnen hebben gezet op een stageplaats op Curaçao, moeten in de toekomst mogelijk vaker uitwijken naar een ander eiland.

Als het aan de Curaçaose parlementariër Jaime Cordoba ligt, worden binnenkort maatregelen genomen om studenten van eigen bodem voorrang te geven als ze stage willen lopen op het eiland.

De populariteit van het eiland onder studerend Nederland is Cordoba een doorn in het oog, omdat de ''horde Nederlanders'' stageplekken en banen zouden inpikken van mensen van het eiland.

Het parlementslid van regeringspartij Pueblo Soberano heeft daarom maandag een brief aan de minister van Onderwijs René Rosalia gestuurd.

Klachten

Cordoba zegt klachten te hebben ontvangen van Curaçaoënaars tegen wie er is gezegd 'dat er geen plaats is om stage op Curaçao te lopen'. ''Dat kan en mag niet voorkomen'', aldus Cordoba.

De Nederlandse stagiaires leverden de Curaçaose economie volgens cijfers van Wereldstage de afgelopen tien jaar zeker 60 miljoen euro op, onder meer vanwege bezoekende vrienden en familie. Cordoba zet echter zijn vraagtekens bij de cijfers van de stage-organisatie: ''Het gaat gaat allemaal in de zakken van Nederlandse horeca eigenaren, niet in onze economie.''