CAIRO - Volgens de nieuwszender al-Arabiya hebben de Egyptische president Hosni Mubarak en zijn familie vrijdag de hoofdstad Caïro verlaten.

Ze zouden met onbekende bestemming zijn vertrokken vanaf een luchtmachtbasis in een buitenwijk van de stad.

De zender gaf geen bron voor het verhaal. Een door persbureau Reuters aangehaalde hooggeplaatste militaire bron wilde niet reageren op het verhaal van al-Arabiya.

Volgens het Duitse persbureau DPA wordt gemeld dat Mubarak per helicopter is vertrokken. De bestemming van de reis zou onbekend zijn. Tegenover de BBC verklaart een hooggeplaatste westerse functionaris dat Mubarak weg is uit Caïro.

De Britse nieuwszender meldt ook dat de president volgens bronnen in badplaats Sharm El-Sheikh is. De president heeft een vakantiehuis in Sharm el-Sheikh.

Betogers

In Egypte zijn vrijdag voor de achttiende dag vele honderdduizenden mensen de straat opgegaan om het aftreden van de 82-jarige Mubarak te eisen. Ook voor het paleis van de president in de buitenwijk Heliopolis staan woedende betogers.

Mubarak weigert tot nu toe op te stappen. In een door de staatstelevisie uitgezonden toespraak zei hij donderdag dat hij vastbesloten is een vreedzame machtsoverdracht tot stand te brengen.

Lees alles over de situatie in Egypte op onze special.