LEIDSCHENDAM - Het proces wegens oorlogsmisdaden tegen Charles Taylor in Leidschendam is vrijdag voor onbepaalde tijd geschorst. De Kamer van Beroep van het Speciaal Hof voor Sierra Leone (SCSL) in Freetown zal zich moeten buigen over het verdere verloop van de vastgelopen rechtszaak.

Courtenay Griffiths, de advocaat van de ex-president van Liberia, maakte vrijdag geen excuses, zoals de rechters hadden gevraagd.

De Britse advocaat was dinsdag na een hoog opgelopen ruzie weggelopen uit de rechtszaal, ondanks een bevel van de rechters om te blijven.

De ruzie gaat over een belangrijk slotdocument, dat de verdediging aan het einde van het jarenlange proces heeft ingediend. De advocaten waren er bijna drie weken te laat mee, omdat er nieuwe informatie was door onthullingen op klokkenluiderssite WikiLeaks.

Gezond verstand

Griffiths zei na afloop van te zitting vrijdag tegen journalisten dat hij hoopt dat ''het gezond verstand alsnog zal zegevieren''. Hij hoopt dat de beroepsrechters in de Sierra Leoonse hoofdstad Freetown zijn slotdocument nog deze maand alsnog ontvankelijk verklaren.

Hij staat klaar om dan alsnog zijn slotpleidooi te houden, dat oorspronkelijk gepland stond voor afgelopen woensdag.