LAUSANNE - De vader van de vermiste tweeling uit Zwitserland, die onlangs zelfmoord pleegde, heeft in een brief geschreven dat ''de meisjes voortaan rusten in vrede''.

De 'testamentbrief', zoals Franse media het vrijdag noemen, lag in zijn woning in Lausanne. Ook schreef Matthias Schepp (43) dat Livia en Alessia (6) niet hebben geleden.

De tweelingzusjes zijn voor het laatst gezien op een veerboot naar het Franse eiland Corsica met hun inmiddels overleden vader. Ooggetuigen hebben de vader alleen zien terugreizen met de veerboot van Corsica naar Marseille.

In het zuidoosten van Italië gooide hij zichzelf vorige week donderdag voor een trein. De politiekorpsen van Zwitserland, Frankrijk en Italië zetten een grote zoekactie op touw naar de meisjes.

Plan

In de brief heeft de Zwitserse ingenieur duidelijk zijn plan uiteengezet. Hij zou eerst de meisjes en daarna zichzelf doden. De politie liet weten dat de vader websites heeft geraadpleegd over zelfmoord, vergiftiging en vuurwapens.

Deze informatie is niet eerder vrijgegeven, omdat eventuele ooggetuigen dan mogelijk minder gemotiveerd zouden zijn om met hun verhaal naar de politie te stappen.

Bewijzen

De Zwitserse politie stelde dat er steeds meer bewijzen zijn dat de zusjes op Corsica zijn, maar de kans lijkt klein dat ze nog in leven zijn.

Het lijkt erop dat de vader plaatsen heeft bezocht waar hij samen met zijn ex-vrouw op vakantie is geweest.

Volgens de familie van zijn ex-vrouw had de man een gespleten persoonlijkheid en was hij onder behandeling bij een psycholoog.

De familie van de vader is ervan overtuigd dat Schepp ''onlangs verschrikkelijke daden heeft kunnen begaan door een ernstige mentale stoornis en het verlies van zijn normale persoonlijkheid''.