KOBLENZ - Een Duitser blijkt acht kinderen te hebben verwekt bij zijn stiefdochter door haar jarenlang seksueel te misbruiken. Hij zou ook zijn eigen dochter en zoon hebben misbruikt. Bovendien dwong hij zijn dochter en stiefdochter tot prostitutie in naburige dorpen.

De 48-jarige vrachtwagenchauffeur Detlef S. uit Fluterschen bij Bonn moet dinsdag voorkomen in Koblenz, bevestigde een woordvoerder van de rechtbank donderdag. Voor het proces zijn vijf dagen uitgetrokken.

De man blijkt al sinds augustus in voorarrest te zitten. Het misbruik zou zich hebben voorgedaan in de voorgaande 23 jaar.

Vanaf het jaar 2000 zou de stiefdochter acht kinderen gekregen hebben: van zeven kinderen staat het vaderschap vast dankzij een DNA-test. Het achtste kind stierf drie maanden na de geboorte.

Justitie had de arrestatie niet eerder bekendgemaakt, uit zorg voor de slachtoffers.

Opgevallen

De man had anderen steeds verteld dat de vader van de kinderen niet bekend was. Het was omwonenden in het 750 inwoners tellende dorp opgevallen dat er in het huis van Detlef wel erg veel kinderen rondliepen.

De zaak kwamen aan het licht toen een van de vrouwen een brief stuurde aan justitie, meldde de krant Rhein-Zeitung donderdag. Ze had alle misdrijven van de man opgesomd. De man zelf hult zich in stilzwijgen over alle aanklachten.

Fritzl

De jarenlange incest doet denken aan de Oostenrijker Josef Fritzl. Die sloot zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang in een kelder op en misbruikte haar.

De Oostenrijker had zeven kinderen verwekt bij zijn dochter. Een baby stierf na drie dagen, omdat Fritzl geen hulp gehaald had. De nu 75-jarige Oostenrijker is in maart 2009 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.