MARSEILLE - Twee vermiste Zwitserse tweelingzusjes van zes zijn voor het laatst gezien op een veerboot naar het Franse eiland Corsica met hun inmiddels overleden vader.

Enkele getuigen zagen de vader met de meisjes op de ferry, nadat hij kaartjes had gekocht in de Zuid-Franse havenstad Marseille voor de oversteek naar Propriano, zei een aanklager woensdag op een persconferentie in Marseille.

Livia en Alessia worden sinds ruim een week vermist. De vader had zijn dochtertjes bij zijn ex-vrouw opgehaald in de Zwitserse stad Lausanne. In plaats van hen naar school te brengen, pleegde hij donderdag zelfmoord. Van de kinderen ontbreekt elk spoor.

Italië

De politie ontdekte dat de vader, die in een klein voorstadje van Lausanne woonde, de meisjes eerst meevoerde naar Marseille. Daar nam hij 7000 euro op van zijn bankrekening. Vanaf Corsica reisde hij door naar Italië. Later gooide hij zich voor een rijdende trein in Cerignola bij Foggia in de Zuid-Italiaanse regio Apulië.

De politie wist tot voor kort niet of de meisjes op de veerboot zaten. Dinsdag liet een medepassagier weten dat ze de tweeling op de ferry heeft gezien. Wat er na de oversteek is gebeurd, blijft onduidelijk. Een getuige heeft een volwassen man met twee meisjes van de boot zien gaan, maar weet niet zeker of het de tweeling betreft.

Familie

Familieleden vrezen het ergste sinds de vader, Matthias Schepp, de meisjes niet terugbracht naar hun moeder. Volgens de familie van de moeder had Schepp geen familie of vrienden op Corsica. Vanuit Marseille stuurde hij zijn ex-vrouw een kaartje, waarop hij schreef dat hij niet zonder haar kan leven.

Daarnaast ontving de van oorsprong Italiaanse moeder, Irina Lucidi, onlangs meerdere enveloppen met in totaal 4.400 euro van Schepp uit de Italiaanse kuststad Bari (regio Apulië). Dit baart de familie grote zorgen, omdat dit volgens haar aantoont dat het gepinde geld niet bestemd was voor de meisjes.

De politie in Zwitserland, Frankrijk en Italië doet grootschalig onderzoek in de zaak. De meisjes spreken vloeiend Italiaans en Frans.

Zoektocht tweeling Italië